CoronaSpecial

spread the music, not the germs

DSC09821

OVER

In het najaar van 2020 stond de première van een nieuwe productie met als titel EDELWILD gepland. De repetities hiervoor konden echter niet doorgaan en de voorstelling is intussen verschoven naar een volgend seizoen. We gaven wat deze zomer betreft de hoop nog niet helemaal op en schakelden over op het geven van enkele kleinschalige recitals. Ook deze werden door de nieuwe corona-maatregelen echter grotendeels geannuleerd.

Als alternatief ontwikkelden we onder het motto ‘spread the music, not the germs’ een ronddraaiende sculptuur die onze muziek – opgenomen tijdens verschillende repetities – kan laten weerklinken in de openbare ruimte, zonder risico op enige vorm van besmetting. Twee luidsprekers en een versterker werden daarvoor op een draaiplateau gemonteerd in een esthetiek die doet denken aan het Russische constructivisme van de jaren 1920. Midden augustus gaf de sculptuur een volledig coronaproof concert geven voor toevallige passanten in Ninove. Wil je onze muziek ook in jouw gemeente virusvrij laten weerklinken? Neem dan met ons contact op via het contactformulier.

De installatie ‘Spread the music, not the germs’ werd door Sabam for Culture uitgeselecteerd als ‘lockdownkunst’. De jury, bestaande uit Peter Bernaerts (van het gelijknamige veilinghuis) en curator Christine Bluard, waardeerde vooral de originaliteit en de multidisciplinariteit van het project. Lees hier meer.

MEDEWERKERS

concept en sculptuur • MIEN BOGAERT

zang • LIZA DEDAPPER / JOLIEN DE GENDT / ERWIN MULLER

piano • JELLE VASTERSHAEGHE

repetitie- en opnamelocatie • EGO & UTOPIA

opname- en videomontage • BENJAMIEN LYCKE

 

 

Met dank aan de stad Ninove

Met dank aan